赤いストロベリーに、ブルーの炎のコントラストがとっても綺麗! レストラン Nick's Fishmarket Maui のデザートメニューのひとつです。 テーブルサイドで2つのワイングラスを使い、リカーに点いた炎を巧みに操って、 最後にテーブルの上のお皿にのっている苺に、それをさらっとかけます。 Yes! Strawberries are flamed. This is Strawberries Panzani that is one of the dessert menu at Nick's Fishmarket Maui. They light the liquor in the wine glasses, and pour it back & forth. At this time you can see the blue flamed line between the 2 glasses. Finally the liquor is poured to the strawberries, and they are flambéed.
そしてそれぞれのお皿に、ブラウンシュガー、クリーム、チョコレートシロップで、 絵を描いてくれます。 これを付けながら頂きますが、もうすでに甘いので、 ブラウンシュガーはいらないけれど、アートの一部として可愛いですね。 このデザートは、久々のヒットでした。 And then they draw on your dish on the table with brownsugar, cream & chocolate syrup. It is great performance and joyful presentation at your tableside. This became one of my favorite desserts in my life.
大根と人参と胡瓜で、ピクルスを作りました。まだちょっと酸っぱいっ! I made vegetable pickles with radish, carrot & cucumber.
で、こちらは甘い方。 紫サツマイモのきんとんです。蜂蜜と、隠し味にお塩をちょっと入れただけ。美味しっ! ... and this is a sweet one ! I made mushed purple sweet potato, added honey & little salt, and made this shape. Yum !!